serie kväll!

maten var riktigt bra på det lilla italienska stället, synd bara att det satt en farbror som luktade så mkt svett att det var äckligt något bord bort!
stackars hans ca 10 år yngre flickvänn, men hon såg uta att ha det trevligt med den västerlänska mannen med lång och lockig hästsvans!

Gick förbi favoritbutiken på vägen hem, visst blev det shoppat!

nu ska jag och johanna krypa ner under var sin filt och kolla serier! mysigt värre!

Utforska området!

Idag har vi faktiskt vart i skolan, äntligen, kanske ni tycker, ha ju inte skrivit så mkt om den än, men jag ska erkänna, än så länge ligger vi lågt på pluggfronten.

efter att ha besökt fu jen's berömda glassbra (där en riktigt stor mjulglass med smaken choklad/vanilj i lissebergsklass, kostade 20 TWD dela det på fyra så har du det svenska priset) gick vi och satte oss på filtar på gräset och bara slappade, pratade om livets stora frågor, så som jobb och utblidning.

på denna fikan blev det en kaffe på vårt favoritställe!

jag och johanna bestämde oss för att kolla lite på omgivningen då de andra gick och simmade och hittade en gata full med restauranger. nu

nu ska vi gåc och äta italienskt.. måste springa!!

love emma


Zooligt värre!

idag har vi vart på zoo.
det bästa var att äka dit på en veckodag har vi hört, så vi passade på idag!
känns väll sådär smart i efterhand då det var så otroligt varmt, jag har till och med blivigt lite brun.

den största attraktionen som var på zoo , var pandan.
när vi kom och köpte vår entre biljett, fick vi en biljett till pandan också, vi var tvungna att at oss till dess bur inom 6 min, vi fick inte gå den tiden vi ville, men det är nog smart med tanke på att de är så mkt folk här nere!



han såg ut som en gossebjörn!

efter detta tittade vi på lite andra djur, men det var så varmt så vi begav oss till det berömda falafel stället och åt lunch.






jakten på den perfekta sminkboxen gick också vidare, fick tag på en eyeliner, skummduttar och en padd, som du kan använda då du stödjer handen mot ansktet.. kan vara den dyraste kursen vi kommer att gå här, men så kan man ju använda det efterät också! kul att lära sig på riktigt.




de gröna pilleren är något kinesiskt starkt emot hosta, hoppas att det hjälper;) gick in i en butik och pratade med en tjej som knappt kunde engelska, här nere köper man det man kommer över!

en klänning blev det också ifrån ett koreanskt märke! de hade stella där också!

nu ringer sanna på skype måste prata lite med henne också!

Snabb kvällsmat och dator!

Nu sitter jag vid min bänk hemma på dormet.

Har precis ätit lite kvällsmat, det är helt galet hur vi alla på andra sidan jorden sitter på en rad och pratar med vänner och bekanta hemma. 

här kommer lite bilder på gårdagen:


detta är bullarna, jättegoda=) och parken. mannen som syns bakifrån på bilden utövade någon sorts kapsport, såg riktigt kul ut!

idag har vi än en gång vart runt och försökt få ihop vära kurser, det fattas en credit som vi måste ha, det är galet att det ska vara så svårt.

för att ta tag i myggproblemet som ag ochjenny har här nere tog vi en runda till ikea. vi inhandlade myggnät, så nur ser min säng ut som en bur, men det gör inte så mkt.. hahah nu kommer myggorna för hoppningsvis inte in ändå!

efter ikea blev det staden eller down town vid ximen station. vi hittade en jättemysig bakgata som hade väldigt god thaimat, kommer nog att bli en favotit;




det är helt otroligt, här nere vill ingen var brun, alla taiwaneser går runt med paraplyer, ska försöka fixa en bild=)
sminket som säljs är whitening i och det finns inte en enda solskyddsfaktor under 35 här!

glömde skriva att vi har städat rummet idag. jättesmuttsigt bar det och det finns ingen dammsugare, utan en sopborste och en mopp. inte alls fresht! blev bättre när jag hittade en hård plastborste och en trada som vi kunde skrubba skåpen med. jag är i alla fall nöjd med ett bättre städat rum! nu kommer man ju in i alalfall.

när vi sitter här hör vi ljud i väggen, det låter som en ödla säger jenny och johanna som kan detta sedan thailand!

vem vet, kanske får nattligt besök!?    love Emma


Måndag, igen

Tiden går otroligt fort här i taiwan, vi vaknar äter och sen är det kväll känns det som.
väderet är jättelurit, börjar med en otrolig hetta för att övergå i näst intill regn.

vi bestämde oss tidigt för att ta tillvara på det fina vädret. jag gick och köpte frukost, och sedan bara det av.
resten av dagen spenderades i en jättemysig park. det är den största som finns i taiwan och den var riktgit fin. ahahh de kunde väll inte tro sina ögon, taiwaneserna när fyra blonda tjejer lade sig på gräsmattan och solade=)

vi hade köppt med oss bullar ifrån ett bageri på vägen! jag kan säga att de var lika goda som de såg ut, men nu så ska jag gå och lägga mig, så jag lägger upp bilder på detta imorgon!

hoppas att ni har det fin.. love emma

Lektioner i veckan och utgång!

Vi har vart på våra första lektioner, eller rättare sagt testat de vi kan tänka oss gå, detta är en typisk lektionssal!



gustaf emma jenny och johanna



lärarens plats=) alltid med en mick i högsta hugg!

efter detta var det dax för ennu en nattmarknad efter ett besök vid taipei 101, där vi även tog en glass och en kaffe på coldstone och starbucks=)



efter denna fredagen var det dax för utgång!
vi började med en middag ute med en så kalla hot pott, där du steker allt själv i en bubblande buljong.
vi tog en kaffe med bailys på ett fik,. för att där möta upp gina och gå till in house. det var en jättemysig lounge!
efter detta begav vi oss till roxy, men bestämde oss snabbt för att detta inte var något för oss. killarna som vi mött upp åkte med oss in till city igen, där vi gick in på room18. detta var en klubb under marken. men som vanligt hade jag kul.. hahah klackarna i taket och lärde konstigt nog känna bartendern, hälsade på ägaren/ klubbchefen och lärde känna en av dj:sen på barcode, där vi var förra veckan! efter detta belv det en taxi till LA Bagel, en bagen avnjöts medan vi väntade på att kunna ta busssen tillbaka till vårt dorm, en all nighter har avverkats! hem till sängen



room18 och inHouse



tunnelbana, restaurang, LA cafe, inHouse

lördagen spenderades med världens godaste falafel i ett jättefint område som vi behövde buta tunnelbana och buss tre gånger för att hitta! på kvällen blev det bio=)

söndagen bjöd på en tripp till en slutstation högst upp i taipei city. riktigt fint. det var en slags markknad som det känns som att familjerna hade som söndagsnöje! de tillverkade även skor på plats, det var bara att välja sula och det remmarna som du ville ha, och de bankades ihop framför dig!










Den senaste veckan!

fredag kväll spenderades på en utav nattnarkanderna med gina och grabbarna!





PÅ lördagn var vi utae och kännde på taiwans party stämming. tyvär, har vi haft lite problem med vår numma, men lyckades att tjata oss till att få vara ute till kl halv 2 på natten. det hela slutade med att vi var ca en timme på utestället, fick kasta oss in i en taxi. med hjälp av ginas förklaringar för taxiföraren började vi åka mot skolan. johanna hade det lite tufft när hon satt fram då han som körde taxin skulle envisas med att prata kinesiska med henne. hon försökte in sin tur med alla hjälpmedel (scharader och ljud) få han att köra snabbare, då vi varr lite sena. kvart i två kom vi fram till skolan, betalade och sprang sedan in till mitt dorm( i klackar!). men vi blev insläppta som tur var=)



De första dagarna

Det är en lite miss att jag startat denna bloggen et tag efter att jag kommit ner till taiwan, men jag lägger in lite info om vad jag hittat på här!

2009-02-08

Efter ett tårdrypande farväl och en kaffe på flygplastens lounge avgick vår resa mot Taiwan. Vi landade först i München för att ta planet till Hong Kong. Efter en elva timmars lång fight som bestod av film, mat och  motionerande i flygplansgångarna (för att få någon cirkulation i benen) var vi framme. Vi blev konstant fotade på flygplatsen i Hong Kong, kändes lite konstigt och udda måste jag erkänna. Till sist var det dags för vår sista sträcka i ett flygplan!





 den äckligaste flygplansmaten någonsin!



2009-02-09

Vi blev hämtade på flygplatsen utav en taiwanesisk kille vid namn Yuan som hjälpte oss till skolan. Han var väldigt snäll men han sa inte  många ord på engelska när vi åkte kareoki taxi. Väl framme på skolan stod det klart att vi behövde köpa kuddar och täcken. En utav lärarna på skolan vid namn Cynthia (eng namn) körde oss till en liten butik där vi kunde köpa ett täcke och en kudde vardera. Jag kom ut ur affären som ägare till ett leopardmönstrat täcke och en kudde med snobben på! Inte riktigt vad jag väntat mig men det var det ända som inte var rosa eller ljusblått.

Vi fick reda på att det är den sista dagen på firandet utav det kinesiska nyåret. Denna dagen skulle frias med en viss måltid som bestod utav riskulor,, påminner faktiskt om våra puttekulor, och röda bönor i ett sött, varmt vattenspad. Detta kan ha varit bland det äckligaste jag någonsin har ätit, men man ville ju inte vara tvär så det var bara att blunda och svälja. Fick dock inte i mig så många skedar! Jag vill också tilllägga att den så kallade restaurangen bestod utav ett stånd utanför och ett kök, där vi satt och åt under ljusrörs belysning., vilket gjorde hela rummet väldigt kalt och kallt. Vi matades konstant med kinesiska, men det är verkligen svårt att lägga något på minnet, för att alla ord låter precis lika. En söt lite flick gav oss en blinkade ko. Det är nämligen kons år i år. Det var många barn som bar på lyktor som föreställde kor på olika sätt.

Vi begav oss hemåt igen och vid våran sovsalsingång sa vi hejdå till Yuan och Cynthia. Vi fick en guava frukt och varsin vattenflaska utav en jättesöt taiwanesiska och bestämde oss för att packa upp, borsta tänderna och gå och lägga oss. Dagen hade var väldigt lång!











2009-02-10

Jag och emma vaknade upp med en otrolig jetlag. Det finns knappt ord som kan beskriva hur man känner sig efter en hel dag på ett plan. Vi hade sovit två nätter i rad men ändå så var jag helt slut när jag vakande. Vi bestämde oss för att ta oss utanförskolområdet för att köpa lite frukost, toalettpapper och schampo. Vi fick tag i var sin bagel och juice på 7eleven. Det var en helt okej juice men bagelen var inte lika äcklig som gårdagens mat, men den kommer inte långt efter på den skalan. Smöret och osten var sockrad, inte alls gott.

Efter en liten power napp mötte vi upp Yuan som tog ass till kontoret för utbytesstudenter, för att vi skulle lämna foton och få våra betalningslappar för boendet. Ett kontantkort inhandlades också, så snart skulle vi äntligen kunna ringa. Stackars emma som inte hade 3g på sin telefon, hon blev i alla hast ägare till en ny sonyeriksson. En kompis till Yuan, Victor mötte upp oss i butiken. Han var mycket duktigare på engelska och studerar biologi på vår skola.

Buss 513 tog oss in till taipei city för att växla min US dollar till TW dollar. Mat stod näst på schemat, men efter gårdagens erfarenheter kände vi oss inte riktigt mogna för att pröva något mer som innehöll bollar så efter lite tjat från vår sida slapp vi den berömda taiwanesiska mjölkdrycken med svarta bollar denna gången. Det blev istället en god lunch med dumpings och en soppa med glas nudlar. Dumpings var som fylda pastaknyten som skulle ätas med vinäger, ingefära och soya. Detta var riktigt gott och det jag absolut tänka mig att äta igen. Vi tittade sedan på ett minnesmonument och presidentresidensen. Vi vandrade rint i staden och tittade i affärer. Efter en misslyckad jakt på en resehandbok som omfattade hela Taiwan gick vi till Starbucks. Detta var mitt första besök på denna kända kedja, och det lär inte bli min sista. Jag lärde Viictor att expresso är okej att dricka och fann en ny kärlek i frappetchinon. Efter ytterligare några butiker bestämde vi oss för att äta middag, och Victor tog oss till sitt favoritställe i staden som serverade nudlar.  Jag förstår att det var hans favoritställe, för att det var verkligen god mat. Det var som en slags soppa med mixad sås av fläskkött på toppen. Efter detta skulle man toppa med vinäger och en blandning utav ingefära och grovt hackad vitlök. Även detta var en omtyckt rätt ifrån vår sida. Som en liten starter beställde de också in tofu, både friterad med hackad chili och friterad, samt ägg och sjögräs. Äggen var kokta tillsammans med kött och potatis och hade därför en brun färgning utanpå.

Vi tog oss trötta tillbaka till skolan där foton hämtades ut och lämnades i receptionen för att kunna göra våra pass. En lugn kväll på rummet med en lång var och skön dusch, blev en tidig sänggång.







2009-02-11

Vaknade utan något större problem idag. Vi gick till receptionen och fick våra studentpass fixade, så nu kan vi äntligen gå in och ut ur vårt rum på rätt sätt.

Idag var destinationen Taipei101, den just nu högsta bostads/kontorsbyggnaden som finns färdigbyggd. Efter en frukost på en bakgata (toast med grönsaker och ägg) tog vi bussen in till staden. Vi tag en härlig promenad till Taipei101, vilket var ganska så lång, men vi passerade även frihetens park som var väldigt fin. Det var en varm dag, klockan halv ett var det ca 27 grader ute.

En lunch tog vi när vi kommit tillbaka till staden, jag tog en sådan nudel grej som vi åt igår med killarna. Riktigt gott=)

På vägen hem passerade vi IKEA där vi köpte påslakan, kuddar, förvaring till garderoben och så vidare. Vi passade även på att ta en svensk fika med äpplepaj och vaniljsås. Det var helt galet, men de hade semlor på fiket.

Väl tillbaka bestämde vi oss för att packa upp våra saker och gå och äta middag. Vi hittade ett mysigt hak lite bortanför vår skola. Man fick var sin gryta med mat och det fanns fri tillgång till dricka och glass!

Jenny och Johanna infann sig på rummet efter åttatiden på kvällen. Det var riktigt kul att se dem igen, eller någon mer som man kände i stora lilla Taipei. 

På något sätt har man blivigt van vid att äta på små restauranger längs gatorna. Det är inte alltid så rent, men det har man också vant sig vid. Vi var ju runt i de riktigt fina kvarteren idag, och det finns verkligen en upp - town  och en down - town känsla i Taipei.

Här finns en stor inspiration ifrån den japanska kulturen.
efter detta blev det ikea igen med de andra tjejerna.



2009-02-12,
Min födelsedag=) tillbringades med en rundvandring kring campus, då vi fick se alla träningsmöjligheter osv. efter detta begav vi oss in till down town med de nya girlsen. här  blev det förstors lite firande med glass ifrån coldstone. min nya favorit! de tar upp en glasskula som du valt smak på, sen får du välja en topping som de mosar in i kulan, det kan vara allt ifrån frukt och bär till kakdeg, kex, nötter äpplepaj och crispcrunch. Dessuton kan man få glasskulan i ett rån som är doppat i mörk choklad som de själva gjort. gimme gimme more=) detta  hak är en favorit bland oss tjejer!

2009-02-13
vi är på informationsmöte med skolan och träffar grabbarna och gina för första gången sedan vi kommit ner, skönt med någon som man känner lite=)

RSS 2.0